Možná vám to bude připadat trochu jako sci-fi, ale tapety se skutečně dají použít i do kuchyně a to nejen jedním způsobem. Dnes už totiž nejsou na trhu pouze klasické papírové tapety, které nemají zrovna moc dlouhou životnost, ale vyrábí se i vliesové, vinylové a další speciální samolepící tapety, jejichž vlastnosti umožňují jejich bezproblémové využití i v kuchyni.

 

Jaké vybrat

 

Nejčastěji se v kuchyni setkáte s vinylovými tapetami. Někomu se zkrátka nelíbí kameninové obklady nebo rád častěji mění vzhled kuchyně, tak si na zeď za kuchyňskou linku pořídí omyvatelnou vinylovou tapetu. Ta se díky odolné povrchové vrstvě pochlubí dlouhou životností a snadnou údržbou. V případě poškození ji také jednoduše vyměníte.

 

Tapety mohou být řešením i pro starší kuchyňské skříňky, které se jimi dají renovovat, Na hladkém povrchu dvířek tapeta velmi dobře drží a lze tak snadno a rychle zamaskovat poškození skříněk. Stačí si vybrat vhodný dekor a barvu, která se vám bude nejlépe do kuchyně hodit a můžete mít kuchyň zrenovovanou raz dva a nebude vás to stát sta tisíce.

 

Nezbytným spotřebičem v každé kuchyni je chladnička. Ta však také nevydrží věčně bez nějakých těch šrámů, obzvlášť máte-li domácí mazlíčky nebo malé děti. Řešením pro renovaci ledničky je opět tapeta. Existují speciální samolepící tapety, které jsou rozměrově přizpůsobeny velikosti chladniček a jsou určeny pro jejich renovaci. Vaše lednička tak může v mžiku převléknout kabát a bude se ve vaší kuchyni vyjímat jako stylový doplněk.

 

Chcete-li vaši kuchyň ještě vyšperkovat, potom můžete sáhnout po samolepících dekoracích, které jsou vhodné na zeď nebo jakékoli jiné rovné povrchy. Zútulněte vaši kuchyň podle vašich představ, navštivte internetový obchod Tapeta-dekorace.cz a vyberte si tapety nebo jiné vhodné dekorace.