V jednoduchosti je krása. To je základní heslo, kterého se britský designérský ateliér Anglepoise drží při návrhu a tvorbě svítidel všeho druhu. A vy s tímto tvrzením jistě budete souhlasit, neboť podlehnout kouzlu nadčasového designu je tak jednoduché. Pojďte se vydat na procházku ve svitu elegantních lamp, které vám nedají spát…

 

Nadčasový design i moderní vzhled

Britský design je zárukou nadčasovosti, přinejmenším v případě osvětlení značky Anglepoise, které si za dobu svého působení získalo mezinárodní renomé. Praktické, úsporné a elegantní lampy tvoří značnou část sortimentu, ale zdatně jim sekundují stropní svítidla, nástěnné lampy apod. Všechny modely napříč produktovými řadami se navíc vyznačují typickým rukopisem, který umožňuje jejich snadnou kombinovatelnost v rámci jednoho prostoru příjemné a vyvážené, leč dostatečné osvětlení všech zákoutí.
 

Svítidla Anglepoise jsou vhodná do soukromého interiéru, od pokoje zařízeného v minimalistickém duchu, stejně jako do místností, které chtějí zanechat příjemný dojem. Ovšem čím dál větší uplatnění nalézají v rámci reprezentativních veřejných prostor, kam decentně zapadnou.
 

Důraz na tradici i záliba v inovacích

Snad každý už tuto typickou lampu někde viděl, jen nevěděl, že pochází z britské designérské dílny Anglepoise. Nepřehlédnutelný tvar ve spojení s jedinečným kinetickým mechanismem se už krátce po svém uvedení dočkal zaslouženého úspěchu, a proto se není čemu divit, že až do současnosti představuje hlavní vlajkovou loď tohoto ateliéru. To však neznamená, že by společnost ustrnula ve vývoji. Klasické lampě se dostává neustálých vylepšení, stejně jako se zdokonalují použité materiály. Výsledkem je nenapodobitelná lampa, která se stane vaším společníkem při čtení, studiu, sledování televize i práci na počítači.
 

Neutrální barvy i výrazné odstíny

Minimalistický styl preferuje spíše nenápadné, neutrální barvy, proto i svítidla Anglepoise sází převážně na klasické odstíny, zejména bílou, šedou či černou. Ovšem nechybí ani originální a poměrně barevné kombinace a provedení, které se na první pohled můžou zdát až příliš odvážné, ale tím spíše nenapodobitelné… Takové svítidlo se snadno stane nápaditým barevným akcentem v jinak střídmě zařízeném interiéru. Například kabel v nepřehlédnutelném odstínu zelené či žluté vás přesvědčí o tom, že není nutné jej za všech okolností schovávat… Právě tyto nezvyklé nápady a detaily propůjčují již takřka klasickým svítidlům žádoucí šmrnc a hravý nádech. Někdy se zkrátka vyplatí nebrat osvětlení až tak vážně!
 

Přesvědčte se na vlastní kůži o tom, že minimalisticky pojatá svítidla jsou hodná každého interiéru, i toho vašeho!