Jak doladit exteriér domu? Jeho nejvýraznějším prvkem je bezpochyby plot. Pokud máte hotový dům, nastal čas soustředit se na zvelebení okolí domu. Logicky se zřejmě hned po základních terénních úpravách vaše pozornost stočí k instalaci plotu. Každý říká, že je důležité dobře si vybrat. Ale podle čeho? Možná se ptáte, jaký plot bude vyhovovat právě vám? Univerzální návod není, avšak zamyslete se, co od plotu očekáváte, jaké na něj kladete nároky a co by měl splňovat. Podle toho se potom snáz rozhodnete, který je ten pravý. Je-li pro vás důležitý design oplocení, pravděpodobně vaše volba nepadne na obyčejné pletivo. Jde-li vám především o bezpečí a soukromí, pak ani v tomto případě vás nenadchne. Co tedy dělat, když je pro vás podstatné soukromí a zároveň chcete plot, který se bude hodit k vašemu domu? Potom vsaďte určitě na betonové oplocení.

Proč právě betonový?

Základem plotu je beton stálého složení vyztužený ocelovými armaturami. Ten se stará o to, aby byl plot dostatečně stabilní a odolný. Zvládá bez potíží působení povětrnostních i mechanických vlivů. Díky tomu se betonový plot pochlubí dlouhou životností, jeho velkou výhodou je také bezúdržbovost.


Nebojte se vzhledu

Mnoho lidí se obává, jak bude betonový plot vypadat. Plot vyrobený z betonu má designový vzhled, který je navíc velmi variabilní. Vybírat můžete z několika dostupných dekorů a barev. Na vás je rovněž volba výšky a tvaru zakončení. Nejoblíbenějším dekorem je štípaný kámen, populární jsou také cihličky. Novinkou je lamelový plot, který je tvořen betonovými lamelami s menšími mezerami. Beton lze kombinovat také se dřevem. Latě je možné zakomponovat mezi plotové dílce, nebo je použít k zakončení plotu. Dodají oplocení vzdušnější vzhled. Vyberte si betonový plot s montáží, zajistíme kompletní dodávku. Nemusíte se vůbec o nic starat a my vám dodáme betonový plot na klíč. Jsme Kulkabex, s.r.o., stavbě plotů se věnujeme již 15 let.