Neznám nic lepšího než ověřené recepty po předcích. Pokud si nevíte rady s receptem na perníčky, vězte, že ty nejlepší pekla moje babička. Nemusely se dělat příliš dopředu, protože byly hned měkké. Přikládám recept, abyste si to mohli ověřit všichni sami:
200 g másla
0,9 kg hladké mouky
4 ks vejce
300 g moučkového cukru
250 g teplého medu
1 lžička jedlé sody + koření do perníku
Mouku i cukr je dobré prosít, aby se netvořily hrudky. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu do příštího dne. Druhý den necháme těsto na válu chvilku povolit, poté rozválíme placku silnou asi 2-3 mm, vykrájíme tvary, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200C 7-10 minut.
Vyzkoušejte je i vy, uvidíte, že z nich budete všichni u vás doma nadšení.